• darkblurbg
    Big Heart

Verbinding

Gepubliceerd op: 14-09-2022

Carl Big Heart - Terugblik najaarsweekend

Carl is inmiddels aan zijn revalidatie begonnen en heeft regelmatig fysiotherapie. Hij wil erg graag komen in het voorjaar. De chirurgen hebben hem uitgelegd wat ze precies hebben aangetroffen, wat ze vervolgens hebben gedaan en dat hij een gerede kans heeft dat het zich weer herstelt.

Door de duur van de heupoperatie is de belangrijkste zenuw naar zijn been te lang klem komen te zitten en daardoor beschadigd. Hierdoor is uitval ontstaan in het onderste deel ervan, dat de kuit- en voetspieren aanstuurt. Uit de test die ze tijdens de operatie hebben uitgevoerd blijkt dat de zenuw zelf in orde is, maar dat de zenuwbaan niet constant alle signalen doorgeeft. Dit euvel zal zich binnen 5 maanden dienen te herstellen. De fysiotherapeut is hierover optimistisch gestemd.

Laten we, voor Carl en alle anderen die het nodig hebben in onze gemeenschap, blijven bidden en vragen om de best mogelijke uitkomst.

Aho!

Met elkaar verbonden

Wij hadden een mooi plan om in de Heilige Nachten een samenkomst te organiseren, maar zien ons, als stichting, genoodzaakt daarvan af te zien. Het alternatief dat we kunnen bieden is om je op zondag 2 januari in Spirit te verbinden als het vuur op de zweethutplek om 12.00 uur ontstoken wordt. De Ierse familie komt ook nog steeds iedere dinsdagavond 19.00 uur (NL-tijd) samen om de Chanupa te roken. Wil je contact maken met de Ierse familie dan kun je een e-mail sturen naar info@bigheart.nl

Uiteraard kun je elkaar ook treffen en dingen uitwisselen in de Facebook groep 'Big Heart Community NL'. 
En we proberen natuurlijk met de nieuwsbrief onze verbinding te blijven voeden. 

Najaarsweekend in Afferden - terugblik van Renate

Wat hadden we een fantastisch weekeinde bij Willy in Afferden! Wat een prachtige plek en samenkomst met onze Big Heart familie! Na anderhalf jaar om bekende redenen nergens een wat grotere gathering te hebben kunnen houden, bleek deze groene oase van rust en ruimte van onze Limburgse vriend een heerlijke plek voor samenkomst. In de afgelopen jaren heeft Willy er met gevoel en in afstemming met wat de plek en de natuur ‘vraagt’  een welkome bedding voor zichzelf, de natuurspirits, flora en fauna én gasten gecreëerd. Een plek waar wij ons direct thuisvoelden. Zelfs Tom en Maggie waren uit Ierland overgekomen om zich bij ons te voegen. We kampeerden op een plek omsloten door bomen, in tenten of in één van de twee yurts. We hadden elkaar al zo lang niet op dergelijke wijze ontmoet. Iedereen was open, belangstellend, behulpzaam, wijs, vrolijk en in zijn beste doen.
 
We hoedden er om beurten in stilte het ceremoniële vuur, dat in ons in de koude avond en nacht warmde en ons de gelegenheid bood in voedende verbinding van elkaars aanwezigheid te zijn. We spraken er met de spirit van het vuur, deden onze offerings, gebeden, lieten los wat we los konden laten en voedden ons innerlijke vuur onder de sterren in de donkere nacht.
Overdag was het prachtig weer met milde temperaturen. Zo kwamen we zelfs onder de zon in de cirkel bijeen en hadden we vele leuke ontmoetingen rond de houtkachels bij de houtwerkplaats. Het was heel erg fijn om samen weer eens de talking stick rond te laten gaan en zaken die in ons hart leefden met elkaar te delen. En als vanouds was er weer overvloedig heerlijk potpuck eten dat met veel liefde klaargemaakt was en met veel genoegen werd gegeten. In het bos speelden de kleine kinderen en de tieners die hen daarin op Wientjesvoort voorgingen, hadden het naar de zin met elkaar met hun spelletjes en hangplek in het lokaal bij de kachel. Bert gaf een interessante uitleg bij de ongekend vele paddenstoelen op het terrein die je voor je het weet onder de voet loopt omdat ze ook enkele millimeters groot en van uiteenlopende vorm kunnen zijn. Twee dappere dodo dames namen zondagochtend een koud bad in de Maas, wij aten weer gezellig, wasten af, voedden het vuur van de houtkachels, zongen liederen, hadden veel gezelligheid en interactie, kortom: hadden het goed met elkaar. Zo ondervonden we dat wanneer de zweethut niet centraal staat, we ook zónder een homebase als groep hier bij Willy bij elkaar kunnen komen. Het weekeinde werd op zondagmiddag afgesloten met closing ceremony met onder andere een ritueel mini stoombadje van een lepel water op de stenen uit het ceremoniële vuur. Tóch een micro zweethut beleving! We hebben kunnen voelen: geen enkel virus, maatregel, landgoedeigenaar, wie of wat dan ook, kan de warme band die we met elkaar in de afgelopen jaren hebben opgebouwd teniet doen. Wij zijn de Big Heart familie, en dat blijft. En daar is iedereen altijd welkom!

Leuk? Deel het!