• darkblurbg
  Big Heart

Big Heart Week: Een levendige gemeenschap van jong en oud

Sinds 2004 is er elk voorjaar in de meivakantie de Big Heart Week. Een week waarin we leven als één grote familie, in en rond de Waldo (rood-wit gestreepte circustent). Vijf dagen van samen-zijn, samen-leven en vooral: het leven vieren. Een week waarin we ontdekken wat het betekent om vrij én verbonden samen te leven met respect voor Moeder Natuur en ieders eigenheid.

We laten ons daarbij inspireren door de traditie waarin Carl Big Heart is gevormd en zoeken vormen die bij onze tijd en cultuur passen. Het is een organisch geheel waarin we een balans tussen een heldere bedding en spontane impulsen proberen te vinden. 

Hoe verloopt zo’n week? 
Je bent op maandag om 10 uur welkom. Vrijdagmiddag sluiten we na de lunch af. Daarna ruimen we met z’n allen op en is er gelegenheid tot napraten. Deelname is bij voorkeur voor alle 5 de dagen. Zie ook de agenda voor meer informatie.

  

Het samen zijn, samen leven betekent ook dat alle vrijwilligers en deelnemers, jong en oud, samen alle taken uitvoeren die er zijn om het kamp te draaien. We dragen zorg voor wat nodig is, zoals tafels dekken, afwassen, keuken opruimen, sanitair en afvalbakken legen. We bereiden met elkaar het avondeten met heerlijk biologisch voedsel. Iedere ochtend starten we met een cirkel om de dag gezamenlijk vorm te geven. Tijdens deze ochtendcirkel bepalen we met elkaar wie de kok (of koks) van de dag voor de gezamenlijke avondmaaltijd wordt en verdelen we andere taken.

Kinderen staan centraal deze week en worden uitgenodigd actief mee te werken aan de invulling van de week. Mocht je een activiteit willen aanbieden dan horen we het graag.

Carl Big Heart is de hele week aanwezig. Hij opent de week met een korte ceremonie. Hij is altijd heel erg betrokken bij de toekomstige generaties en het welzijn van de kinderen. Op dinsdag werken we gezamenlijk aan de opbouw van de ceremoniële plek, en we doen dit op een educatieve manier. Op woensdag giet Carl Big Heart een kinderzweethut. In het mooie licht van heel veel waxinelichtjes spreken de kinderen hun wensen, dromen en gebeden uit. Op donderdag en vrijdag zijn er muzikale optredens en verhalen. 

De Big Heart Week heeft al heel wat edities meegemaakt en in die jaren zijn er allerlei vaste onderdelen ontstaan. Dit jaar willen we teruggaan naar de manier waarop deze begonnen is; een ongedwongen samenzijn waarin we tijd hebben voor elkaar en er ruimte is om nieuwe dingen te laten ontstaan. Een traditie die we in ere houden is een vrouwenplek waar je kan gaan zitten of met elkaar in een cirkel.

Praktische informatie 

 • We komen samen op het terrein van Ecodorp - Groeneweg 14, 1861 PH Bergen (NH);
 • De week start op maandag 29 april om 10 uur;
 • Opgave voor de week is noodzakelijk. Geef je op via info@bigheart.nl;
 • Deelname voor 5 dagen is gewenst, heb je andere wensen neem contact met ons op;
 • In de Waldo (de rood-wit gestreepte circustent) bij de ontvangsttafel kun je je aanwezigheid melden;
 • Parkeren kan buiten het terrein, je krijgt meer informatie per mail;
 • Voor ontbijt en lunch zorg je zelf (in de Waldo is een keuken, geen oven);
 • Kijk goed naar de houdbaarheid want er is weinig plek in de koelkast; alleen echt bederfelijke waar kan in de koelkast staan;
 • Neem eigen bord, beker, bestek en theedoek mee;
 • Het sanitair bevindt zich op het terrein in een aparte keet (die we gezamenlijk schoonhouden).

Onkosten en prijzen voor de hele week inclusief warme maaltijd, hout, kinderzweethut, exclusief overnachten.

 • Volwassenen: € 100,-
 • Jongeren 12-18 jaar: € 80,-
 • Kinderen van 4-12 jaar: € 60,-
 • Kinderen onder de 4 jaar zijn gratis

De onkosten graag voor 22 april overmaken op NL78 TRIO 0254 8143 36 
o.v.v. je (voor- en achter)naam en Deelname Big Heart Week 

Dagprijs volwassenen € 25,-, jongeren 12-18 jaar € 20,-, kinderen 4-12 jaar € 15,-.

Prijzen overnachtingen, per nacht in de herberg of in je eigen tentje/camper

Het is voor ons belangrijk dat iedereen naar het kamp kan komen. Als het voor jou moeilijk is om de financiële bijdrage te betalen, neem dan contact op met onze penningmeester via info@bigheart.nl. Samen vinden we een oplossing!

Het is niet mogelijk om geld terug te krijgen bij annulering. Je kunt overwegen een annuleringsverzekering af te sluiten.

Wil je meer informatie over de Big Heart Week, mail Wieteke of Tessa via info@bigheart.nl.

Voel je van harte welkom en we kijken uit naar het samen zijn!