• darkblurbg
  Big Heart

Big Heart week: Een levendige gemeenschap van jong en oud

Sinds 2004 is er elk voorjaar in de meivakantie de Big Heart week. Een week waarin we leven als één grote familie. Vijf dagen van samen-zijn, samen-leven en vooral: het leven vieren. Een week waarin we ontdekken wat het betekent om vrij én verbonden samen te leven met respect voor Moeder Natuur en ieders eigenheid.

We laten ons daarbij inspireren door de traditie waarin Carl Big Heart is gevormd en zoeken vormen die bij onze tijd en cultuur passen. Het is een organisch geheel waarin we een balans tussen een heldere bedding en spontane impulsen proberen te vinden. We zijn met maximaal 100 mensen, waarvan ongeveer de helft kinderen.

Hoe verloopt zo’n week? - Wordt binnenkort gewijzigd! 
Je bent welkom op maandag vanaf 13.00 uur. Tussen 15.00-16.00 uur is er een gezamenlijke opening. Vrijdagmiddag sluiten we na de lunch af. Daarna ruimen we
met z’n allen op en is er gelegenheid tot napraten. Deelname is bij voorkeur voor alle 5 de dagen.

  

Het samen zijn, samen leven betekent ook dat alle vrijwilligers en deelnemers, jong en oud, samen alle taken uitvoeren die er zijn om het kamp te draaien. In clans dragen we zorg voor wat nodig is, zoals tafels dekken, afwassen, keuken opruimen, sanitair en afvalbakken legen. We bereiden met elkaar het avondeten met heerlijk biologisch voedsel. Iedere ochtend starten we met een cirkel om de dag gezamenlijk vorm te geven. Tijdens deze ochtendcirkel bepalen we wie de kok van de dag voor de gezamenlijke avondmaaltijd wordt en verdelen we andere taken.

Kinderen staan centraal deze week en worden uitgenodigd actief mee te werken aan de invulling van de week. Mocht je een activiteit van tevoren willen aanbieden dan horen we het graag.

Carl Big Heart is de hele week aanwezig. Hij opent de week met een korte ceremonie. Hij is altijd heel erg betrokken bij de toekomstige generaties en het welzijn van de kinderen. Op dinsdag giet Carl een kinderzweethut. In het mooie licht van heel veel waxinelichtjes spreken de kinderen hun wensen, dromen en gebeden uit.

De Big Heart week heeft al heel wat edities meegemaakt en in die jaren zijn er allerlei vaste onderdelen ontstaan. Dit jaar willen we teruggaan naar de manier waarop deze begonnen is; een ongedwongen samenzijn waarin we tijd hebben voor elkaar en er ruimte is om nieuwe dingen te laten ontstaan.

Een traditie die we in ere willen houden is een vrouwenplek waar je alleen kan gaan zitten of met elkaar in een cirkel.

Praktische informatie - Wordt binnenkort gewijzigd! 

 • Opgave voor de week is noodzakelijk. Geef je op via info@bigheart.nl;
 • Voor ontbijt en lunch zorg je zelf;
 • Kijk goed naar de houdbaarheid, want er is weinig plek in de koelkast, dus alleen echt bederfelijke waar kan in de koelkast staan;
 • Neem je eigen bord, beker en bestek mee;
 • Het sanitair bevindt zich op het terrein in een aparte keet.

Onkosten en prijzen voor de hele week inclusief warme maaltijd exclusief overnachten  - Wordt binnenkort gewijzigd! 

 • Volwassenen: € 50,-
 • Jongeren 12-18 jaar: € 30,-
 • Kinderen van 4-11 jaar: € 10,-
 • Kinderen onder de 4 jaar zijn gratis.

Prijzen overnachtingen - Wordt binnenkort gewijzigd! 

 • Herberg: € 15,- p.p., jongeren 12-18 jaar €7,50 en t/m 11 jaar gratis.
  Camping en camper: € 10,- p.p , jongeren 12-18 jaar: € 5,- en t/m 11 jaar gratis.
  Stroom: € 3,- per dag

Let op: Slaapplaatsen in de herberg en camperplekken zijn beperkt en vol = vol!

Het is voor ons belangrijk dat iedereen naar het kamp kan komen. Als het voor jou moeilijk is om de financiële bijdrage te betalen neem dan contact op met onze penningmeester via info@bigheart.nl. Samen vinden we een oplossing!

Het is niet mogelijk om geld terug te krijgen bij annulering. Je kunt overwegen een annuleringsverzekering af te sluiten.

De prijs van de Big Heart week houden we bewust laag om deelname voor iedereen mogelijk te maken. We maken echter meer kosten - denk aan hout, huur van het terrein, huur van tenten, vliegticket Carl Big Heart, vervoers- en verblijfkosten. Daarom vragen we een extra donatie voor de stichting. Je kunt deze overmaken naar rekeningnummer NL78 TRIO 0254 814 336 o.v.v. donatie stichting. Op het kamp staat een donatiemandje waar je contant geld in kunt doen. Carl Big Heart leeft voor een groot gedeelte van donaties die hij ontvangt als dank voor het geven van zweethutceremonies, blessings en voordrachten. Ook voor hem staat er een donatiemandje op het kamp. Je kunt ook iets overmaken naar bovenstaand rekeningnummer o.v.v. donatie Carl. Wil je meer informatie over de Big Heart Week mail Wilma via info@bigheart.nl. 
Voel je van harte welkom!