• darkblurbg
    Big Heart

Big Heart Week: Een levendige gemeenschap van jong en oud

Sinds 2004 is er elk voorjaar in de meivakantie de Big Heart Week. Een week waarin we leven als één grote familie. Vijf dagen van samen-zijn, samen-leven en vooral: het leven vieren. Een week waarin we ontdekken wat het betekent om vrij én verbonden samen te leven met respect voor Moeder Natuur en ieders eigenheid.

 

We laten ons daarbij inspireren door de traditie waarin Carl Big Heart is gevormd en zoeken vormen die bij onze tijd en cultuur passen. Het is een organisch geheel waarin we een balans tussen een heldere bedding en spontane impulsen proberen te vinden. We zijn met maximaal 140 mensen, waarvan ongeveer de helft kinderen. Het is noodzakelijk om je op te geven voor de Big Heart Week via het aanmeldingsformulier

Je bent welkom op maandag vanaf 13.00 uur. Om 15.00 uur is er een gezamenlijke opening. Vrijdagmiddag lunchen we met zijn allen en is er een afsluiting. Deelname is alleen mogelijk voor alle 5 de dagen. 

  

Iedere ochtend starten we met een cirkel om de dag gezamenlijk vorm te geven. Tijdens deze ochtendcirkel bepalen we wie de kok van de dag wordt en verdelen we andere taken.

Kinderen staan centraal deze week en worden uitgenodigd actief mee te werken aan de invulling van de week. Mocht je een activiteit van tevoren willen aanbieden dan horen we het graag.

Het samen zijn en samen leven betekent ook dat alle vrijwilligers en deelnemers, jong en oud, samen alle taken uitvoeren die er zijn om het kamp te draaien. In clans dragen we zorg voor wat nodig is, zoals tafels dekken, afwassen, keuken opruimen en afvalbakken legen. Het avondeten doen we doorgaans gezamenlijk met heerlijk biologisch voedsel.

 

Qua sanitair leven we dicht bij de natuur: twee "openluchtdouches" tussen de bomen en eco-toiletten (nonolets) die zonder water werken. 

In de afgelopen jaren zijn een aantal vaste onderdelen ontstaan zoals bezig zijn met hout, vuur maken, verteltheater Donderelf met hun magische verhalen en liederen; en het zijn niet alleen de kinderen die geen woord of lied willen missen! Ook worden er echte houthak lessen gegeven, daarvoor is het noodzakelijk om een eigen handbijl mee te nemen.

De volwassenen ontmoeten elkaar rondom thema’s die bij hen leven, zoals kinderen opvoeden in deze tijd, wat (je) kinderen je spiegelen en wat gemeenschap voor je betekent.

Er is een vrouwenplek die gelegenheid biedt voor vrouwen en meisjes om even alleen te gaan zitten of om met elkaar te zijn, te zingen en ervaringen te delen.

Jongeren op weg naar volwassenheid (14-17 jr.) bedenken soms zelf een eigen bijzondere activiteit.

Daarnaast is er af en toe een gezamenlijke ontmoeting waarbij de ‘talking-stick’, de ‘praatstok’, rondgaat. Wie de talking-stick in handen heeft - jong of oud - heeft het woord en alle anderen luisteren met hun hart. Er is vaak ontroering en verwondering over wat er in die veiligheid gedeeld kan worden.

Carl Big Heart is de hele week aanwezig. Hij opent de week met een korte ceremonie. Hij is altijd heel erg betrokken bij de toekomstige generaties en het welzijn van de kinderen. Vaak doet hij een kinderzweethut. In het mooie licht van heel veel waxinelichtjes spreken de kinderen hun wensen, dromen en gebeden uit.

 


De kosten voor deze week zijn: 
€ 35,- per persoon voor deelname aan de Big Heart Week: avondeten, koffie, thee, diksap en gebruik sanitaire voorzieningen. Aanmelden is mogelijk tot 2 weken voordat het kamp begint via het aanmeldingsformulier

Overnachten in eigen tent, caravan of camper: € 50,-. Kinderen tot 19 jaar gratis. Reserveren en betalen via het aanmeldingsformulier. 

Overnachten in een ger: € 100,- voor volwassenen, kinderen tot 19 jaar € 70,-. Reserveren voor het overnachten in een ger is mogelijk tot 5 weken voordat het kamp begint via het aanmeldingsformulier. 

Het is voor ons belangrijk dat iedereen zich welkom voelt op het kamp. Als het voor jou moeilijk is om de financiële bijdrage te betalen neem dan contact op met onze penningmeester. Samen komen we tot een oplossing die voor iedereen goed voelt. Zij is te bereiken via juliabosboom@hotmail.com.

Het is niet mogelijk om geld terug te krijgen bij annulering. Je kunt je daar eventueel voor verzekeren bij een verzekeringsmaatschappij.

De prijs van de Big Heart week houden we bewust laag om deelname voor iedereen mogelijk te maken. We maken echter meer kosten. Denk aan hout, huur van het terrein, huur van tenten, vliegticket Carl Big Heart, en vervoers- en verblijfkosten. Daarom vragen we een extra donatie voor de stichting. Je kunt deze overmaken naar rekeningnummer NL78 TRIO 0254 814 336 ovv ‘donatie’, of op het kamp in het donatiemandje doen. 

Carl Big Heart leeft voor een groot gedeelte van donaties. Ook voor hem staat er een donatiemandje op het kamp.

Voor ontbijt en lunch zorg je zelf. Kijk goed naar de houdbaarheid, want alleen echt bederfelijke waar kan in de koelkast staan. Neem je eigen bord, beker en bestek mee.

De activiteiten deze week worden dus gaandeweg bekend. In elk geval zal er een “Raffle” ofwel verloting zijn! We roepen je nu alvast op om iets heel erg moois te maken of iets mee te nemen wat je wilt inbrengen.


Op Wientjesvoort zijn huisdieren -helaas- niet welkom!

Wil je meer informatie over de inhoud van de Big Heart Week mail dan Else: elseliesbeth@gmail.com, of Petra: petrastaal@blauweveer.nl 

Je kunt altijd vragen stellen en/of overleggen door een mail te sturen naar info@bigheart.nl. 

Voel je van harte welkom!